Godt nyt til iværksættervirksomhederne

Tilbage til bloggen

Bestyrelsesevaluering i start-up og scale-up

Godt nyt til iværksættervirksomhederne

Så er vi klar med en bestyrelsesevaluering tilpasset til start-up og scale-up virksomhederne.

En række af de temaer, der normalt afdækkes i en bestyrelsesevaluering i en erhvervsvirksomhed, er også helt relevante i en start-up- eller scale-up bestyrelse. Det er for eksempel, hvorvidt bestyrelsen sikrer, at der er en strategi på plads, at relevante risici afdækkes og -mitigeres, at organisationen er gearet til den relevante udvikling samt en række andre afgjort vigtige ting.
 
Men der er også temaer, der er ret centrale i en iværksættervirksomhed, som ikke er så udtalte i virksomheder, der har været i markedet i en årrække. Det er for eksempel det, at bestyrelsen ofte består af medlemmer, der skal balancere et ejerskab med det øvrige bestyrelsesansvar, at det er helt afgørende, at der er styr på likviditeten, og for eksempel at bestyrelsen formår at balancere behovet for opportunisme med behovet for struktur.

Sammen med Celsius Networked Business Institute ApS har vi udviklet og testet en evaluering til bestyrelser i iværksættervirksomheder (start-ups og scale-ups). Så nu er vi klar med et skræddersyet produkt til iværksættervirksomhederne.
Og bestyrelserne er absolut også vigtige i de unge virksomheder! En analyse fra DTU(*) viser eksempelvis, at næsten 6 ud af 10 iværksættervirksomheder i gruppen af succesfulde virksomheder har haft tilknyttet mentorer eller anden ekstern rådgivning, for eksempel en bestyrelse. Den tilsvarende andel blandt gruppen af virksomheder, der ikke har haft adgang til ekstern rådgivning, er 25 pct. 

Interesseret i at høre mere?

Er du interesseret i at høre mere om hvordan din bestyrelse kan drage nytte at en bestyrelsesevaluering. Så kontakt os i dag til en uforpligtende snak.

 

(*) ”Iværksætteri på DTU gennem to årtier – indsats, resultater og samfundsøkonomiske effekter” Udarbejdet for DTU af IRIS Group, 2018.Tilmeld nyhedsbrev

Er du nysgerrig på nye tendenser i bestyrelsesarbejde og nyheder om Boardmeter?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev herunder:

Samtykket kan til enhver tid trækkes tilbage ved at trykke på "afmeld" i bunden af vores nyhedsbreve eller ved at kontakte os på info@boardmeter.com. Boardmeter behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.