Højsæson for bestyrelsesevalueringer

Tilbage til bloggen

Boardmeter Bestyrelsesevalueringer 2022

Højsæson for bestyrelsesevalueringer

Afslutningen på sommerferien markerer starten på travlhed hos os i Boardmeter. Stadig flere bestyrelser vælger nemlig at sætte bestyrelsesevaluering på dagsordenen med ønske om at evaluere deres arbejde, ’performance’ og værdiskabelse. Med andre ord; det er højsæson for bestyrelsesevalueringer.

 

Stadig flere organisationer efterspørger bestyrelsesevalueringer. Det gælder både offentlige og private virksomheder, fonde, foreninger og mange andre typer organisationer. Det mærker både vi og mange andre dygtige virksomheder og konsulenter, der hver dag bidrager til bestyrelsernes vigtige evaluering og øgede værdiskabelse.

Med undtagelse af finansielle virksomheder så er der i princippet metodefrihed, når bestyrelsen skal beslutte hvordan den vil gribe sin bestyrelsesevaluering an. Metodefrihed forstået på den måde, at der er en række fokusområder, der vil være helt oplagte at evaluere, som er præciseret i Anbefalinger for God Selskabsledelse. Men det er op til den enkelte bestyrelse at beslutte, hvordan evalueringen skal gennemføres.

Nogle af de helt oplagte temaer, som vi anbefaler bestyrelserne at fokusere på er: 

  • Bestyrelsens håndtering af risici og udfordringer samt den strategiske udvikling af virksomheden.  
  • Hvorvidt bestyrelsen har den rette viden, kompetencer og erfaring til at eksekvere strategien.
  • Hvorvidt virksomheden har den rigtige direktion.
  • Hvorvidt der fokuseres på det vigtigste i bestyrelsesarbejdet og om samarbejdet fungerer godt.

 

Den årlige bestyrelsesevaluering kan også indeholde en vurdering af formandens ledelse af bestyrelsen, bestyrelsens sammensætning, udvalgsstrukturen og arbejdet i udvalgene, samt arbejdets tilrettelæggelse og kvaliteten af bestyrelsesmaterialet.

Som nævnt ovenfor gøres der brug af forskellige måder til at foretage bestyrelsesevalueringer. Uanset metode er det dog vigtigt, at evalueringen foregår i et transparent og konstruktivt miljø, hvor det er muligt for bestyrelsesmedlemmerne at ytre sine meninger og holdninger.

Kunne du tænke dig at vide mere om Boardmeters bestyrelsesevalueringer, så hent en gratis demo på vores website og kontakt os for et uforpligtende møde. Men skynd dig! Vi er på vej ind i højsæsonen for bestyrelsesevalueringer.

 Tilmeld nyhedsbrev

Er du nysgerrig på nye tendenser i bestyrelsesarbejde og nyheder om Boardmeter?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev herunder:

Samtykket kan til enhver tid trækkes tilbage ved at trykke på "afmeld" i bunden af vores nyhedsbreve eller ved at kontakte os på info@boardmeter.com. Boardmeter behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.