Stor diversitet i uddannelsesbaggrund i danske bestyrelser

Tilbage til bloggen

Stor diversitet i uddannelsesbaggrund i danske bestyrelser

Ugens tema i Mandag Morgen den 30. maj viser en overraskende indsigt, når man kigger på uddannelsesniveauet for de over 160.000 registrerede bestyrelsesmedlemmer i danske virksomheder.*


Det overraskende er, at over 12.000 bestyrelsesmedlemmer i danske virksomheder (svarende til ca. 8%) har grundskolen som den højeste fuldførte uddannelse. Samt at den største gruppe bestyrelsesmedlemmer i danske virksomheder har en erhvervsfaglig uddannelse bag sig. Mandag Morgens analyse viser dog også, at jo større virksomheden er, desto flere bestyrelsesmedlemmer har en videregående uddannelse bag sig. 

Når den erhvervsfaglig baggrund er hyppig i bestyrelserne i de mindre ejerledet virksomheder, så skyldes det ofte, at ejerne som regel selv er en del af bestyrelsen, og måske vælger at have andre bestyrelsesmedlemmer med ejerleder-erfaring omkring bordet. 

Nogle af landets førende eksperter udtaler sig bekymrende om kompetenceniveauet i de danske bestyrelser, som vurderes at kunne blive utilstrækkeligt i forbindelse af håndtering af strategiske udfordringer, digitalisering, bæredygtighedskrav mv.

I Boardmeter leverer vi værdiskabende bestyrelsesevalueringer til både mindre, mellemstore og store virksomheder – uanset uddannelsesniveauet i bestyrelserne.

Jo større udfordringer – herunder uddannelsesmæssige gaps og eventuelle kompetence-udfordringer – desto vigtigere er det, at anvende en bestyrelsesevaluering til at afdække, hvor bestyrelsen eventuelt kan forstærkes, og hvordan den generelt kan blive en endnu mere værdiskabende bestyrelse. Dette gælder både i bestyrelser, hvor den fremherskende uddannelsesbaggrund er erhvervsfaglig eller længerevarende uddannelse.

Du kan læse artiklen hos Mandag Morgen (kræver abn.) Den giver blandt andet overblik over: 

  • Danske bestyrelsesmedlemmernes uddannelsesbaggrund  
  • Alders- og kønsfordelingen i de danske virksomhedsbestyrelser


God læselyst. Og husk, at du er altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om, hvordan vi kan øge værdiskabelsen af bestyrelsesarbejdet i din virksomhed.

 

 

(*) Kilde: Danmarks Statestik 2019Tilmeld nyhedsbrev

Er du nysgerrig på nye tendenser i bestyrelsesarbejde og nyheder om Boardmeter?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev herunder:

Samtykket kan til enhver tid trækkes tilbage ved at trykke på "afmeld" i bunden af vores nyhedsbreve eller ved at kontakte os på info@boardmeter.com. Boardmeter behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.