Tillid eller kontrol?

Tilbage til bloggen

Tillid eller kontrol i bestyrelsesarbejdet

Tillid eller kontrol?

Skal EU blande sig i erhvervslivets ledelse for at fremme bæredygtighed?

Steen Thomsen, professor ved Center for Corporate Governance, CBS, samt stifter og bestyrelsesmedlem i Boardmeter skrev i starten af juni ’22 en kronik i Børsen. En kronik, der stiller skarpt på spørgsmålet om, hvor meget politikere skal blande sig i erhvervslivets ledelse for at fremme bæredygtighed.  

De europæiske lande har ret forskellige modeller for om- og hvordan bæredygtighedsområdet skal reguleres og styres. I Frankrig har de vedtaget en CSR-lovgivning, Storbritannien og Danmark går mere frivillighedens vej via anbefalinger og soft law. Kronikken indeholder blandt andet Steen Thomsens overvejelser om den vigtige beslutningsproces, der nu er i gang i EU, hvor det skal afgøres hvilken tilgang og model EU nu vil vælge. Læs mere i Børsen den 7. juni (kræver abonnement). Tilmeld nyhedsbrev

Er du nysgerrig på nye tendenser i bestyrelsesarbejde og nyheder om Boardmeter?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev herunder:

Samtykket kan til enhver tid trækkes tilbage ved at trykke på "afmeld" i bunden af vores nyhedsbreve eller ved at kontakte os på info@boardmeter.com. Boardmeter behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.